Designed by Veethemes.com

Promocija sedmog albuma Vekovnika na Striporami

Sedmi album avanturističkog strip serijala “Vekovnici” koji nosi naziv “Na kraju krajeva” imaće svoju ekskluzivnu promociju upravo na Striporama festu. Scenarista albuma je, naravno, Marko Stojanović, idejni tvorac celog strip-serijala, a u njemu je učešće uzelo čak 36 crtača iz zemlje i inostranstva. Ovaj album je specifičan i po tome što iza njega stoje dva domaća strip izdavača. Pored dosadašnjeg izdavača System Comics, od ovog albuma projektu se priključio i jedan od naših najvećih strip izdavača - Darkwood.


„Vekovnici“ su priča o dvojici slučajnih partnera, misterioznom vampiru Čenu i ćudljivom besmrtniku Kraljeviću Marku koji u Evropi s kraja osamnaestog veka ukrštaju staze sa mitološkim bićima kao što su vodenjaci, psoglavi, todorci, ali i istorijskim ličnostima poput Volfganga Amadeusa Mocarta, Miloša Obilića, Vuka Brankovića, Stevana Sinđelića, te književnim likovima kao što su Til Ojlenšpigel, doktor Faust, D’Artanjan, Frankenštajn, Hajduk Stanko i mnogi drugi...


Serijal je počeo svoj život na stranama Politikinog Zabavnika 2007. godine, i nastavio ga u albumima „System Comics-a“ sa šest do sada objavljenih izdanja. „Vekovnici“ su 2011. godine doživeli i svoj spin off (podserijal), „Beskrvni“ (album Mrtva straža), što je verovatno prvi pravi spin off u istoriji srpskog stripa. 


Sem Srbije,  „Vekovnici“ su objavljivani su i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji.
Sve albume „Vekovnika“ i „Besmrtnih“ napisao je i uredio Marko Stojanović. Na serijalu sarađuje više desetina strip crtača i ilustratora iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Makedonije. 

Zato, ne propustite promociju najnovijeg albuma Vekovnika na ovogodišnjoj Striporami!

0 коментара:

Постави коментар