Designed by Veethemes.com

Mala škola stripa

Osnovci i srednjoškolci koji žele da nauče osnove devete umetnosti, mogu se potpuno besplatno prijaviti za učešće u četvorodnevnoj školi stripa, koja će biti održana u okviru Striporama festa od 13. do 16. avgusta.


Mala škola stripa će se održavati od 19 do 21 sat u niškoj tvrđavi,  a predavač će biti strip crtač Dušan Cvetković iz umetničke grupe “Čaj... odličan”.

Polaznici škole će imeti priliku da nauče mnogo toga o crtanju stripa i načine prve korake u svet devete umetnosti. Uz stripove su odrasle mnoge starije generacije, medjutim  za klince koji život  gledaju kroz kompjuterske igre,  svet stripa je pravo otkriće.  Na zanimljiv i neposredan način deca će saznati šta je to ustvari strip i kako postati autor stripa.

 Ova škola će biti svojevrstan nastavak male škole stripa koju je sredinom maja meseca organizovala niška striparnica “Južni Darkwood” za svoj drugi rođendan.

Detalji sa Male škole stripa održane sredinom maja

Zainteresovani za učešće u školi mogu se prijaviti porukom na Fejsbuk stranici festivala Striporama ili na stranici striparnice “Južni Darkwood”. Naravno, školi će moći i bez prijave da prisustvuju klinci koji u vreme trajanja festivala svrate do tvrđave, ali je svakako bolje prijaviti učešće zbog bolje organizacije škole.


0 коментара:

Постави коментар